جدا کردن اتاق کودک از اتاق والدین

Kid Picture

این سوال که چه زمانی بهتر است اتاق خواب کودک را از والدین جدا کنیم بر اساس شیوه فرزندپروی شما نظرات متفاوتی وجود دارد.

 

مسائل مهمی که همواره ذهن والدین را درگیر خود می نماید ، جدا کردن اتاق کودک از اتاق والدین است. بسیاری از والدین به دلیل نگرانی از اینکه مبادا برای کودک مشکلی پیش آید و آن ها متوجه نشوند، کودک را کنار تخت خود می خوابانند. اما اگر در زمان مناسب اتاق کودک جدا شود، این نگرانی ها دیگر جایی ندارد. در این بخش شما را با پاسخ مهم ترین سوال والدین درباره زمان و چگونگی جداسازی اتاق کودک از اتاق والدین آشنا می کنیم.

 

بهترین زمان جدا کردن اتاق کودک

  • کودکان پنج ساله می توانند اتاق مستقلی برای خواب داشته باشند و والدین باید آنها را تشویق به این کار کنند.
  • برخی از کودکان می خواهند که برای خواب اتاق مستقلی داشته باشند. والدین ممکن است ناراحت شوند از اینکه چرا فرزندشان می خواهد جدا از آنها بخواهد و این طبیعی است. والدین از این موضوع نگران می شوند، اصلا جای نگرانی نیست می توانید از فرزندتان سوال کنید، دلایلش را بشنوید و فضای مناسب برای اتاق را در اختیارش قرار دهید.
  • اگر فرزندان شما در رده های سنی متفاوتی هستند، توصیه می شود که آنها در یک اتاق خواب با هم باشند. این کار نه تنها فرصتی برای بهتر شدن روابط خواهر و برادری می شود بلکه منبع خوبی است برای شما تا متوجه شوید که آنها چطور زندگی مستقل شان در یک اتاق را کنترل می کنند.
  • فرزندان شما با بچه های دیگر در مدرسه، مهد کودک و زمین بازی ارتباط برقرار می کنند. بنابراین آنها از شما سوال می کنند که چه زمانی می توانند اتاق جداگانه برای خودشان داشته باشند. اگر شما برای پاسخ دادن به سوالشان شک دارید و پاسخ مناسب را نمی دانید بهترین کار این است که از والدین دیگری که قبلا این کار را انجام داده اند، سوال کنید و ببینید که آن ها با اینگونه مسائل چطور برخورد می کنند و کنار می آیند.

 

اولین قدم برای جدا کردن اتاق کودک

ابتدا فقط باید تخت کودک جدا شود اما همچنان کودک در اتاق والدین خود بخوابد در مرحله بعد می‌توان جای خواب او را کامل جدا کرد و به اتاق دیگری منتقل کرد پدر و مادر می تواند تا زمانی که کودکشان به خواب برود ، کنار او در اتاق کودک بمانند البته بهتر است به جای آنکه در این مدت کودک خود را بغل بگیرند در کنار او دراز بکشند و عروسکی را بغل او بگذارند و برای فرزند خود قصه بخوانند تا از میزان وابستگی کودک به والدین کاسته شود.

 

در هنگام مقاومت کودک چه باید کرد؟

گاهی اوقات والدین در مواجهه با گریه کودک برای خوابیدن در کنار پدر و مادر انعطاف نشان می دهند که این کار بسیار اشتباه است و باعث می شود روند جداسازی از اول تکرار شود البته این بار با شرایط سخت تر، زیرا کودک یاد گرفته است که اگر گریه کند می تواند دوباره به پیش پدر و مادر خود برگردد.

 

ترس هایی که موجب عدم جدایی فرزند از والدین می شود

گاهی اوقات کودک ترس دور شدن از والدین خود را دارد، که یکی از موارد شایع آن می تواند ترس از تاریکی باشد:

در این حالت کودک قدرت تخیل بسیار بالایی دارد که می‌تواند اجسام غیر واقعی را در ذهن خود تجسم کند در این مورد برای حل این مشکل بهتر است اتاق کودک را تا صبح چراغش را روشن بگذارید تا کودک از تاریکی نترسد اما نور آن به اندازه کمی باشد.