کارگاه مادر و کودک امروزه بسیار رواج پیدا کرده و بسیاری از مهدکودکها، مراکز تخصصی مرتبط با پرورش کودک و کیلینیکهای روانشناسی اقدام به برگزاری آن میکنند. این کارگاهها در حقیقت از جمله روشهای تربیتی نوین هستند که تلاش میکنند بستر آموزشی متفاوتی را برای خانوادهها ایجاد کنند. ما در این مقاله به توضیحات بیشتری در این باره پرداختهایم. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد این کارگاهها تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید.
آشنایی با کارگاه مادر و کودک
کارگاه مادر و کودک امروزه برای کودکان در ردههای سنی مختلف برگزار میشوند. در برخی مراکز این خدمات برای بچههای زیر یک سال تا 6 سال ارائه میشود. در این کارگاهها مادران و کودکان آنها در محیطی گرم و سرشار از صمیمیت قرار میگیرند و آموزشها به صورت غیرمستقیم و با تقویت مهارت ارتباطی بین مادر و فرزند ارائه میشود. مادران با شرکت در این کلاسها و افزایش مهارتهای خود میتوانند پیوند عاطفی عمیقتری با فرزند خود برقرار کنند و از این طریق قادر خواهند شد نکات تربیتی را به شیوههای بهتر و موثرتری به فرزندان خود ارائه دهند.
اهداف کارگاه مادر و کودک
اهداف کارگاه های مادر و کودک بسته به نوع آموزش ها و فضایی که در آن ایجاد می شود متفاوت است. اما به طور کلی در مورد اهداف مشترک این کارگاه ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- تقویت هوش کودک
- پرورش خلاقیت
- تقویت ارتباط بین مادر و فرزند
- کمک به کشف و پرورش استعدادهای کودک
- آشنایی با نقاط ضعف و قوت فرزند
- تقویت مهارت های اجتماعی و دوست یابی کودک از اهداف کارگاه مادر و کودک
مزیتهای کارگاههای مادر و کودک
همان طورکه قبلا اشاره شد در این کارگاهها با تمرکز بر ارتباط بین مادر و فرزند به عمیقتر شدن این پیوند کمک میشود. ارتباط مادر فرزندی یکی از مهمترین ارتباطات بشری است و متخصصان معتقدند افرادی که از رابطه مادر فرزندی سالمی برخوردار نبودهاند به احتمال بیشتری در آینده در برقراری انواع ارتباطات صمیمانه با مشکل مواجه خواهند شد.
بنابراین در کارگاه مادر و کودک با پرداختن به این امر مهم میتوانند در آینده فرزندان شما نیز تاثیرگذار باشند. همچنین در جریان استعدادیابیها و پرورش خلاقیت اگر کودکی از نظر ذهنی دچار مشکل باشد شرکت در این کارگاهها به تشخیص به موقع کمک بسیار زیادی خواهد کرد.